Stavba vratných smyček

V následujícím příspěvku vám popíši výrobu vratných smyček na mém kolejišti.

 Smyčky mám umístěny ve skrytém nádraží, na každém zhlaví je jedna. Jak jsem již popisoval na svém webu v článku „Stavba skrytého nádraží“ http://www.radim-stepanek.com/stavba-skryteho-nadrazi nejde do smyčky a ze smyčky vjet na krajní dvě koleje skrytého nádraží. Pro konstrukci smyček jsem použil stejně jako na celém kolejišti překližku síly 1 cm, kterou jsem nařezal na pásy o šířce 9 cm.

Do smyček se vjíždí úsekem dlouhým cca.1,2 m, který navazuje na zhlaví skrytého nádraží.

V tomto úseku trať klesá tak, aby se smyčka výškově „vešla“ pod další koleje, které nad ní vedou. Pak následuje výhybka a samotná smyčka.

Smyčky jsou zavěšené na táhlech ze šroubovnice. Po  jejich osazení do definitivní výškové polohy jsem přečnívající konce uřezal. Přeci jen, záda mám jen jedny a je to zážitek, takové „pohlazení“ po zádech 🙂  

Nejmenší průjezdná výška ve smyčkách je 8 cm.  Délka každé z obou smyček je  cca.5 m. Ve fotogalerii naleznete postup výstavby.

Radim

Příspěvek byl publikován v rubrice Nezařazené a jeho autorem je admin. Můžete si jeho odkaz uložit mezi své oblíbené záložky nebo ho sdílet s přáteli.