Aktuality ze stavby 12/07

Práce na kolejišti mírně pokročili a tak vám popíši co je nového.

Zvažoval jsem co provedu s podobou kolejového lože ve viditelných částech kolejiště. Koleje mám položené přímo na překližce. Překližku jsem tehdy řezal na pásy o šířce 18 cm pro dvojkolejku a 9 cm pro jednokolejku. Tato podoba se mi však moc nelíbila. Nešlo by provést odvodňovací žlaby podél kolejí a těžko by se mi dělaly propustky pod svrškem.  Nakonec jsem se rozhodl pro radikální změnu. Překližku jsem 4 mm za koncem pražců seřízl přímočarou pilou pod úhlem cca 30 stupňů. Na části kolejiště jsem kvůli tomu zdemontoval koleje a pak provedl řez. Pak jsem zkusil přímočarkou jet přímo po koleji, šlo to v pohodě a tak jsem zbytek provedl bez demontáže kolejí. Myslím,že po zaštěrkování bude výsledek perfektní 🙂 Pak jsem zdemontované koleje položil znovu. V oblouku za levým zhlavím jsem zkusmo provedl převýšení vnější kolejnice. Nařezal jsem si plastové pásky tl.1 mm a přilepil je na vnější kolejnici.  Uvidím jak se na tom převýšení budou chovat dlouhé vlaky. Taky jsem naznačil přechodnice z přímé koleje do oblouku.

Dále jsem postavil jeden tunelový portál včetně opěrných stěn. Pak jsem se pustil do stavby mostu na jednokolejné trati, který bude v místě křížení s dvojkolejkou. Vybral jsem stavebnici  ocelového mostu od Kibri. Už jej mám téměř slepený 🙂

Všechny popsané změny můžete vidět ve fotogalerii pod stejným názvem jako má tento článek.

zatím

Radim

Příspěvek byl publikován v rubrice Nezařazené a jeho autorem je admin. Můžete si jeho odkaz uložit mezi své oblíbené záložky nebo ho sdílet s přáteli.