Aktualizace k výročí 11 let budování kolejiště

V červenci 2007 jsem zveřejnil první příspěvek o stavbě kolejiště. Od té doby uběhlo už 11 let. Pro připomenutí  jsem vložil do galeriie pod tímto příspěvkem dvě fotky jak vypadalo kolejiště v té době a nyní.

Od minulé aktualizace jsem dokončil elektrizaci staničních kolejí č. 4-8 a tím je elektrizace celého kolejiště hotová. Podařilo se mi z leptů sestavit, nastříkat a napatinovat tři osvětlovací věže. Jsou umístěny mezi hlavními kolejemi ve stanici Otrokovice. Jedna z nich už má osazené 4  halogenové lampy, další věže na osazení osvětlení ještě čekají. Také jsem provedl kompletní osvětlení stanice Otrokovice,  zastávky na protilehlé straně kolejiště a i ve stanici Vizovice. Osvětlené jsou také silnice, zastávka na trati do Vizovic a benzinka na kopci. Veškeré osvětlení je ovládané digitálně. 

Přešel jsem na novou verzi řídícího programu TrainController™ verze 9 Gold. Zde je vhodná příležitost poděkovat za pomoc s přechodem ze staré verze 5 a nastavením mého layoutu Martinu Pintovi. Martine, Tvé stránky  www.lokopin.wz.cz  jsou mi velkou pomocí. Děkuji 🙂 Stará verze mě přiváděla do stavů zoufalství, vlaky zastavovaly jak se jim zachtělo, věčně byl s programem problém. Verze 9 Golg, to je jiný svět. Nadefinoval jsem si skupiny vlaků a pak jejich různá místa zastavení. V praxi to vypadá tak, že nákladní vlaky zastavují až před návěstidly, osobní vlaky tak aby byly pěkně u nástupiště, motoráky před staniční budovou. Nastavování a ladění programu mi nyní zabírá více času než budování kolejiště.

Naprogramoval jsem návěstní dekodéry ND 4 a doplnil závislosti na postavené vlakové cestě. V automatickém režimu si tak  řídící program sám staví vlakové cesty, včetně příslušných návěstí.

Hlavní část budování kolejiště je za mnou, tak je čas na umístění figurek lidí, zvířat, zaměstanců drah, osazuji další stromy a keře.

Do souprav osobních vlaků jsem postupně doplnil osvětlení, v některých vozech jsou i cestující. 

Příspěvek byl publikován v rubrice Nezařazené a jeho autorem je radim. Můžete si jeho odkaz uložit mezi své oblíbené záložky nebo ho sdílet s přáteli.