Novinky 2/09

Mírně jsem pokročil ve stavbě a tak vás seznámím co je na kolejišti nového.

Začal jsem budovat tunel za pravým zhlavím horní stanice. Trať tudy klesá do skrytého nádraží II.

K výrobě tunelu jsem použil polystyren, do něj řezačkou vykroužil profil a pak jako v předchozím případě „vyzdil“ ostění z nastříhaných kvádříků ze smirkového papíru. Potom přišla na řadu patina.

Tunelový portál a opěrné stěny jsem zakoupil hotové, jen byli zkráceny, upraveny sklony opěrných zdí a přilepeny k hotové tunelové rouře.

Poté proběhlo zaštěrkování koleje, osazení hotového tunelu a navršení několika vrstev polystyrenu pro vytvoření hrubého obrysu krajiny.

S ní jsem pokročil i ve střední části kolejiště, kolem vjezdového portálu do tunelu na dvojkolejce.

Po nalepení polystyrénů přišla na řadu montážní pěna.

V krajině bude několik „montážních vstupů“ pro snadnější dostupnost všech prostor ve střední části kolejiště. Stejně tak bude odnímatelný i terén nad jednokolejným tunelem v horní části kolejiště. Vše je možné vidět na fotografiích.

Také jsem na dalších 10 ti přestavnících výhybek namontoval mikrospínače a zprovoznil tak napájení srdcovek u těchto výhybek. Přešel jsem však na jiný způsob jejich upevnění k přestavníku. Původně jsem destičky s mikrospínači vsunul do mezery pod cívkou a pak provedl fixaci pájením k nosnému plíšku . U několika přestavníků se ovšem poté zhoršila jejich schopnost přehodit výhybku. Nevím jestli je to způsobené vyhřátím cívky při pájení destičky, nebo jestli destička tím jak je zasunutá pod cívkou tlačí na cívku a ta se mírně vychýlí a už nedokáže lehce přesunout jádro s trnem přestavníku.  

Proto jsem začal destičky s mikrospínači lepit ze spodní strany pod přestavník. Odpadá tak problém se ztíženým během jádra a vyhnu se pájení. Funguje to bezvadně J

Podívejte se do galerie na fotky a brzy se přihlásím s dalším článkem.

Radim

Příspěvek byl publikován v rubrice Nezařazené a jeho autorem je admin. Můžete si jeho odkaz uložit mezi své oblíbené záložky nebo ho sdílet s přáteli.